News

Kamiel wins half marathon championship under extreme circumstances

March 20th 2004 - In The Hague, Kamiel became the new national champion on the half marathon. He finished 5th in the City-Pier-City Loop. The event was held under bizarre circumstances: not only was the country mourning because of the death of our former queen, but also heavy storms caused the organization to improvise. The finish was replaced to the startline, so the turning point had to be changed as well. Furthermore, the athletes were almost blown away on the boulevard in Scheveningen, so fast times were impossible today. In the last 6 kilometers the Kenyans started to attack. Kamiel didn't feel very strong today but just managed to beat Koen Raymaekers and Marco Gielen, who both showed to be in good shape. The race was won by the Kenyan Cheboiboch.

Race info

Date20-mar-2004
EventCity-Pier-City
CityThe Hague (NED)
Distancehalf marathon
Result1.03.13 (5th)
Complete result
1. Christopher Cheboiboch   KEN  1.02

5. Kamiel Maase             NED  1.03.13

Kamiel Maase wil debuteren met scherpe tijd

DEN HAAG | O ja, hij weet dat de Kenianen en Tanzanianen al een decennium lang in de City-Pier-City Loop domineren. Maar Kamiel Maase durft zaterdag in Den Haag de strijd wel aan met de Afrikaanse atleten in de halve marathon.

"Ik ben helemaal fit. Ik zie er ook naar uit om in de CPC te lopen. Schijnt een snel parcours te zijn. Ik ben in elk geval van plan mijn persoonlijk record (1.02.07, red.) te verbeteren. Een minuutje sneller moet kunnen."

Nog niet eerder liep Maase (32) de halve marathon van de CPC, wel de 10 kilometer. "Het kwam altijd een beetje rot uit. Ik heb steeds gekozen voor het wereldkampioenschap cross. De wedstrijdkalender zit ook zo vol. Maar, ik heb dit jaar al aan minder veldlopen deelgenomen dan gewoonlijk. Ik ga me meer toeleggen op de wegatletiek. Ik laat dit weekeinde ook het WK veldlopen schieten."

Vorig jaar, in de marathon van Rotterdam, dwong hij olympische nominatie af voor de Olympische Spelen van deze zomer in Athene. Maase moet nog slechts vormbehoud tonen. De weg naar Griekenland is vooralsnog wel een succesvolle geweest. Vijf maanden geleden brak hij het Nederlands record op de marathon (2.08.31). Drie weken geleden toonde hij zijn suprematie tijdens het NK lange cross in Holten.

De marathon heeft hij echter uit zijn hoofd gezet mocht hij definitief een ticket bemachtigen voor de Spelen. "Ik heb definitief gekozen voor de 10 kilometer, mocht ik naar Athene gaan. Op zich zou het kunnen, die twee nummers in één toernooi, ook omdat ze qua datum ver uit elkaar liggen. Het voornaamste punt is dat het in Athene erg heet kan zijn. Sportief gezien lijkt me het dus niet verstandig voor twee onderdelen in te schrijven. Een marathon lopen als het 35 graden is, dat lijkt me schadelijk voor mijn carrière. Zo kan ik me ook puur richten op één nummer. Maar, ik wil ook zeker nog een aantal marathons lopen, misschien nog in het najaar. Het blijft voor mij tenslotte toch een mooi nummer."

Z'n snelste tijd op de 10 kilometer dateert uit 2002, 27.26.29, nog altijd een Nederlands record. Behalve op de marathon en de 10 kilometer heeft hij ook op de 5 kilometer tot dusverre de snelste tijd achter zijn naam staan (13.13.06).

De nationale titel op de halve marathon ontbreekt nog op zijn palmares. Zaterdag kan hij een gooi ernaar doen, in de CPC Loop. Concurrentie krijgt hij van zijn landgenoten Luc Krotwaar en Greg van Hest en bovenal de Afrikanen. In september vorig jaar kon hij de Kenianen niet bijbenen in de Dam tot Damloop. Een maand later, in de marathon van Amsterdam, werd hij zesde, achter vijf Kenianen. Overmorgen wacht een nieuwe poging de suprematie van de Afrikanen te doorbreken. "Het lijkt me prachtig de CPC te winnen en ook deze titel op mijn naam te schrijven. Maar waar het mij vooral om gaat is een mooie tijd neer te zetten."

Source: Haagsche Courant, Peter Alleblas

Pictures

Reactions

Fam Neve
March 20th 2004

Gefeliciteerd met je nationale titel. Vriendelijke sportgroeten.

Klaas Leffring
March 21st 2004

Klaas Leffring
March 21st 2004

Okk namens ons gefeliciteerd met je Prima prestatie. Denk eens na over zo'n bril die wielrenners en schaatsers ook dragen als je weer tegen een zandstorm in moet lopen. Dat is veel aangenamer voor je ogen. Alvast succes toegewenst met je wedstrijden dit seizoen, groeten van Klaas en Annie

Sander Weisz
December 14th 2004

kamiel, Ik wil je graag nog even bedanken voor je aanwezigheid bij de sportbuurtclub in Amersfoort. Heb veel leuke reactie ontvangen. Indien ik je nog kan ondersteunen bij je project ben, ik te bereiken op het onderstaande nummer. M.v.G. Sander Weisz SRO Sportontwikkeling projectleider Sportbuurtclub. 033-4225100

Your reaction

Name
E-mail
Message
Please enter the anti-spam code: 377c7
Code

News Archive


January 12th 2009Looking back on a running career
January 4th 2009Kamiel neemt afscheid in Egmond
November 9th 2008Kamiel awarded 'De Loper'
November 4th 2008Dutch athletics site published 'the week of Kamiel'
August 24th 2008Kamiel in hot Beijing marathon
August 11th 2008Acclimatizing in Fukuoka
August 6th 2008Kamiel in radio show Langs de Lijn
July 16th 2008Final preparations for Beijing marathon
June 26th 2008Preparing for Beijing conditions
June 22nd 2008Kamiel qualifies for Beijing
June 10th 2008Getting ready for qualification
May 9th 2008Battling the injuries
February 11th 2008Bursitis
February 9th 2008Kamiel decides not to start in Schoorl
January 20th 2008Low-key comeback in Mastboscross Breda
November 7th 2007Kamiel elected European athlete of the month
October 21st 2007Kamiel breaks own marathon record in Amsterdam!
October 7th 2007Successful test in Breda
October 1st 2007Request to Chinese government to help the people of Birma
September 23rd 2007Another good ten mile race